Clasament

# Team M P
3 AFC 8 31
4 Dinamo 8 30
5 Viitorul 8 29
6 Mediaş 8 29
7 Voluntari 8 27
8 Astra 8 24
9 FC 8 23
10 CSM Iasi 8 20
Instagram

Comunicat de presă

Marți, 26 Ianuarie 2021 19:26
Cu privire la speculaţiile care se fac în acest moment pe tema „dopingului” la clubul Astra, facem câteva precizări pe care le considerăm necesare:


 - Clubul Astra nu a fost implicat în niciun fel în „tratamentul” efectuat de către cei 3 jucători, aflând de această problemă ulterior, chiar de la ofiţerul ANAD, care s-a prezentat la stadionul din Ploieşti pentru a lua declaraţii jucătorilor. Facem precizarea că declaraţiile luate atunci jucătorilor nu s-au făcut în prezenţa unui oficial al clubului nostru, avocat sau doctorul echipei, deşi, era vorba şi despre jucători care nu stăpânesc limba română la perfecţie (cu atât mai puţin unităţile de măsură, substanţele active, etc)

 - Am luat decizia de a suspenda imediat contractele celor trei şi nu putem fi acuzaţi de lipsa celor incriminaţi la anumite termene de judecată, atâta timp cât ei nu au mai fost prezenţi la antrenamente, unul dintre jucători plecând în ţara natală – Japonia (Seto Takayuki). Astra nu are responsabilitati legate de viata privata a jucatorilor angajati, deci nu avea parghi de a opri un cetăţean japonez să plece la familia sa...

 -ANAD nu a luat un punct de vedere al doctorului echipei noastre cu privire la această situaţie, noi fiind disponibili cu orice lămurire asupra situaţiei, dar, cu tot respectul, considerăm că la acest moment suntem trataţi ca nişte „condamnaţi”, mai degrabă, deşi, este evident că nu avem vreo legătură cu demersul celor trei fotbalişti si nu clubul nostru este judecat.

 -Este evident ca nici ANAD nu considera ca clubul nostru este culpabil in aceasta speta avand in vedere faptul ca nu ni s-a cerut nicio declaratie macar.

 -Desigur, suntem stupefiaţi că există această variantă - că laboratoare medicale acreditate, medici români, ar fi putut administra unor sportivi tratamente în cantităţi interzise de legile antidoping (pentru că înţelegem că substanţele administrate, tipul tratamentului, sunt legale, doar cantitatea ar reprezenta „problema”)  şi, fără a fi specialişti sau avocaţii laboratorului respectiv, dupa informatiile pe care noi le-am obtinut de la jucatori consideram că substanţa activă administrată jucătorilor a fost, cantitativ, respectată, până la proba contrarie.

 -Pare că se urmăreşte mai degrabă crearea unui subiect de presa, fara respectarea drepturilor celor implicaţi si ale clubului nostru - clubul nostru fiind o ... Țposibilă victimă colaterală – aspect total incorect luand in considerare textele legale si regulamentare incidente in cauza. Se fac analogii, de persoane fara vreo competenta, cu cazul Corona Braşov (acolo procedura era interzisă, situaţia este total diferită), care dau declaraţii tendentioase în acest sens, se refac clasamentele Ligii I, înaintea unor decizii definitive ale instanţelor abilitate, deşi, nimic nu incriminează direct si/sau indirect clubul nostru, care, oricum, are enorm de suferit din acţiunile independente ale jucătorilor implicaţi, astfel ca facem un apel la abtinere, catre toti cei comenteaza speta in cunostiinta/sau nu de cauza, interesati sau nu, deoarece orice afirmatie cauzatoare de prejudicii va conduce, de drept, la situatia ca clubul nostru sa solicite daune interese la nivelul prejudiciului cauzat.

Citit 7253 de ori
SPONSORI OFICIALI

  logo-carpatina                fit4you-logo       intervitt-logo       

    Tinmar  intervenus-logo      ruroluri-logo

JoomShaper

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor

Detalii

Am inteles!